Nieuws

Nieuwe verdachte KPMG-kantoorfraude

Architect Leon Bots zou een van de nieuwe hoofdverdachten zijn in de fraudeaffaire rond de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van KPMG.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen in de vastgoedwereld en eigen onderzoek. De betrokkenheid van Bots bij de zaak zou dusdanig groot zijn dat het OM voor ruim 7,2 miljoen euro beslag heeft laten leggen op zijn huis en een bedrijventerrein.

Vorig jaar werd bekend dat het OM onderzoek deed naar belastingfraude en jaarrekeningfraude omtrent de bouw van het nieuwe KPMG-kantoor in Amstelveen. Het leidde onder meer tot het gedwongen vertrek van KPMG-partner en oud-bestuurder Jaap van Everdingen, die samen met Fred Meijer van F.J. Meijer BV tot nu toe als hoofdverdachten golden.

Volgens het FD geeft Bots geen commentaar en Van Everdingen neemt zijn telefoon niet op. Meijer wil eveneens niets zeggen, maar heeft eerder publiekelijk gezegd dat hem geen blaam treft.

Het FD meldt verder dat het besloten heeft om de namen van de verdachten voluit te schrijven, omdat het om een fraude gaat "bij een organisatie van mensen met een maatschappelijke vertrouwensfunctie: registeraccountants. Maar ook omdat bedrijven die in de kwestie een rol spelen, zoals Bots & Partners Vastgoedontwikkeling bv en F.J. Meijer bv vernoemd zijn naar de verdachten. Het anonimiseren van directeuren/eigenaren van dit soort bedrijven is lachwekkend en wordt dan volgens de leidraad van de Raad voor de Journalistiek afgeraden."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.