Nieuws

Reactie KPMG op uitspraak Accountantskamer inzake Weyl

KPMG heeft kennis genomen van de uitspraak van de Accountantskamer in de tuchtzaak tegen de controlerend accountant van vleesverwerker Weyl, een voormalig accountant van KPMG.

"Op dit moment bestuderen we de motivering van de Accountantskamer in nader detail. Hierna zullen we besluiten welke vervolgstappen gepast zijn", aldus het kantoor in reactie op de uitspraak. De tuchtrechter oordeelde vandaag dat de accountant onterecht goedkeurende verklaringen afgaf bij de jaarrekeningen over 2008 en 2009 van slachterij Weyl en legde hem een doorhaling op.

"We betreuren de maatschappelijke onrust die is ontstaan, door deze zaak en andere zaken uit het verleden, en het feit dat daarmee het vertrouwen in KPMG is geschaad", aldus KPMG in de reactie.

"We werken met prioriteit aan het verder verbeteren van de kwaliteit van onze werkzaamheden en we doen er alles aan om deze zaken tot een goed einde te brengen, zodat we het verleden op een verantwoorde wijze achter ons laten en het vertrouwen van de samenleving herstellen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.