Nieuws

Curatoren Weyl claimen miljoenen bij KPMG

De curatoren van het failliete vleesbedrijf Weyl bereiden een miljoenenclaim voor tegen KPMG.

Dat meldt Tubantia. De curatoren baseren hun claim op het oordeel van de Accountantskamer, die eind vorig jaar vaststelde dat de controle van de jaarrekeningen van Weyl door een accountant van KPMG feitelijk geen inhoud had en dat er geen deugdelijke grondslag was om bij die jaarrekeningen een goedkeurende accountantsverklaring af te geven.

De accountant werd door de Accountantskamer doorgehaald. Er loopt momenteel echter nog een beroep tegen het oordeel bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

De boekhoudfraude bij Weyl leidde tot een faillissementstekort van 150 miljoen euro. De curatoren zullen hun claim baseren op dat bedrag. "Uiteindelijk zal de rechter moeten bepalen hoe groot de schade is door het handelen van KPMG", zegt curator Jacques Daniels uit Almelo tegen Tubantia. De curator verwacht dat de civiele rechtszaak in het najaar begint.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.