Nieuws

Voormalig KPMG-accountant in hoger beroep inzake Weyl

De voormalige KPMG-accountant die door de Accountantskamer werd doorgehaald in de zaak Weyl gaat in hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Dat meldt KPMG. "KPMG betreurt de maatschappelijke onrust die is ontstaan door deze zaak uit het verleden en het feit dat daarmee het vertrouwen in de firma is geschaad. We werken met prioriteit aan het verder verbeteren van de kwaliteit van onze werkzaamheden en doen er alles aan om deze zaak tot een goed einde te brengen. Wij willen het verleden op een verantwoorde wijze achter ons laten en het vertrouwen van de samenleving herstellen."

De voormalige accountant lijkt inhoudelijk niet verder in te willen gaan op de zaak, maar zich vooral te richten op technische aspecten. "Na het bestuderen van de motivering van de uitspraken van de Accountantskamer heeft de voormalige accountant van KPMG besloten om in hoger beroep te gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Het beroep van de accountant richt zich met name op een aantal elementen van procesrechtelijke aard, waaronder de ontvankelijkheid van de klachten en het inbrengen van een intern document", aldus KPMG.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.