Nieuws

Steeds meer fusies bij accountants in Verenigd Koninkrijk

In de laatste twaalf maanden is het aantal accountantskantoren in het Verenigd Koninkrijk gedaald van 9.962 naar 6.662 doordat er steeds meer kantoren fuseren.

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse financier LDF. Sinds 2002 is het aantal kantoren in het VK met 41 procent gedaald, van 11.211 naar 6.662. Het aantal éénpitters daalde het afgelopen jaar met 6 procent, van 3.625 naar 3.421.

Volgens het onderzoek daalde de hoeveelheid fusies licht in 2010, maar steeg het weer in de afgelopen paar jaar. De fusies zouden vooral het gevolg zijn van de voordelen van schaalgrootte. Een andere reden die LDF noemt is dat de regelgeving voor controlewerk vanaf 2016 strenger wordt in het VK, waardoor een deel van de accountants de traditionele audit- en belastingpraktijk achter zich laat en ander werk gaat doen.

Andere populaire redenen voor fusies zijn het verbreden van de klantenkring, het vergroten van omzetstromen om zo makkelijker investeringen te kunnen doen, en het verkopen van de praktijk wanneer een accountant met pensioen gaat.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.