Nieuws

Tweede corruptieschandaal bij SNS

Justitie heeft bij SNS een tweede corruptienetwerk ontdekt, wederom bij de voormalige vastgoedtak van SNS Reaal, het huidige Propertize.

Dat erkende het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag aan het Financieele Dagblad (FD). Het OM doet onderzoek naar vijf verdachte personen en drie bedrijven, bovenop de vijftien verdachten in de bekende corruptiezaak. Negen van de laatstgenoemde vijftien verdachten verschenen dinsdag voor het eerst voor de rechter.

Ook in dit tweede onderzoek zou sprake zijn van omkoping, oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Twee verdachten zouden zijn aangehouden, maar zijn inmiddels weer vrij. Bij huiszoekingen is administratie in beslag genomen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.