Nieuws

Opnieuw straf voor financieel wanbeleid FC Twente

Voetbalclub FC Twente krijgt haar financiële huishouding maar niet op orde. Voetbalbond KNVB heeft daarom voor de tweede keer dit seizoen drie strafpunten uitgedeeld aan de club.

FC Twente had de straf al verwacht. Ondanks een eerdere straf van de KNVB heeft FC Twente niet voldaan aan de eisen om de financiën in orde te maken. FC Twente heeft hiervoor weliswaar een plan van aanpak opgesteld, maar dat is onvoldoende nagekomen.

Tegenover de NOS laat directeur Gerard van der Belt weten dat de club een nieuw plan van aanpak heeft ingediend bij de KNVB dat is gecontroleerd door de accountant.

“We hebben vorig jaar een te ambitieus plan van aanpak ingediend, wilden te snel uit categorie 1 en daarvoor betalen we nu opnieuw de prijs. Bij een volgende misstap komt onze licentie serieus in gevaar. Ook daarom is het goed dat we een nieuw plan van aanpak hebben geschreven en dit, na controle door de accountant, inmiddels hebben ingediend. Dat plan van aanpak ligt momenteel ter goedkeuring bij de KNVB.”

De club bracht eerder deze week naar buiten dat voormalig voorzitter Joop Munsterman FC Twente “zwaar besodemieterd” heeft. "Uit elke lade in De Grolsch Veste komt nu een door Joop gemaakte afspraak of overeenkomst tevoorschijn waarvan wij niets wisten”, aldus commissaris Joop de Winter.

Naar aanleiding van deze berichtgeving maakte hoofdsponsor XXlmo deze week bekend het sponsorschap niet te verlengen volgend seizoen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.