Nieuws

Aangeklaagde accountant mag controle jaarrekening Westland afmaken

De raadsaccountant van de gemeente Westland mag de controle van de jaarrekening afmaken. De desbetreffende accountant had zijn werkzaamheden opgeschort nadat een raadsfractie een tuchtklacht tegen hem had ingediend.

De externe accountant van de gemeente Westland had aan toezichthouder AFM gevraagd om de controle van de jaarrekening 2014 te mogen voltooien nadat tegen hem een tuchtklacht was ingediend. Eerder had deze accountant, die verbonden is aan Deloitte, de controle opgeschort.

Na toetsing van het verzoek heeft de AFM toestemming gegeven aan de desbetreffende accountant om de controle van de jaarrekening te voltooien.

"Het is in het belang van de gemeente Westland dat de controle van de jaarrekening 2014 binnenkort kan worden hervat", aldus de reactie van burgemeester Van der Tak van Westland. "Ik constateer dat ook bij de AFM het algemeen belang bovenaan staat. Er komt op korte termijn een gesprek tussen de voorzitter van de raad, de voorzitter van het presidium en de accountant over het vervolgtraject."

De raadsaccountant had zijn werkzaamheden neergelegd na door de lokale partij Westland Verstandig beschuldigd te zijn van een ontoelaatbare dubbelrol. De raadsfractie van deze partij kondigde aan een tuchtklacht tegen de accountant in te dienen. De zeven overige raadsfracties hebben in een gezamenlijke brief de accountant gevraagd om het controlewerk te voltooien.

De gemeente wil niet vooruitlopen op de toekomstige rol van de raadsaccountant in kwestie. "Daar wordt nu over gesproken", aldus een woordvoerster. "Meer kunnen we er niet over zeggen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.