Nieuws

Tesco na 32 jaar weg bij PwC vanwege boekhoudschandaal

De Britse supermarktketen Tesco beëindigt na 32 jaar de samenwerking met PwC, als gevolg van het boekhoudschandaal bij Tesco dat eind vorig jaar naar buiten kwam.

Dit meldt de Britse krant The Independent. Deloitte zal het stokje overnemen van PwC. In september vorig jaar bleek dat Tesco de winstverwachting met meer dan 263 miljoen pond (332 miljoen euro) had overschat. Volgens de Britse krant was het bestuur van Tesco woedend nadat PwC probeerde afstand te nemen van het schandaal door te claimen dat het bestuur cijfers had achtergehouden en zo de accountant had misleid.

De Britse toezichthouder FRC stelde eind 2014 een onderzoek in, waarbij ook de rol van PwC wordt bekeken. De jaarrekeningen van de afgelopen vier jaar zullen door de FRC worden onderzocht. Ook een andere Britse toezichthouder, de Serious Fraud Office, onderzoekt de kwestie. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.