Nieuws

Boekhoudschandaal kost Tesco 248 miljoen euro

De Britse supermarktketen Tesco heeft een schikking getroffen met de Britse autoriteiten en betaalt in totaal 214 miljoen Britse pond vanwege een boekhoudschandaal.

Dat meldt Bloomberg. Tesco betaalt 129 miljoen pond aan de Serious Fraud Office en 85 miljoen pond aan de Financial Conduct Authority. Het boekhoudschandaal kwam aan het licht in 2014, toen bleek dat Tesco veel te hoge winstverwachtingen had afgegeven. In totaal ging het om een overschatting van 263 miljoen pond.

PwC, destijds de accountant, beweerde dat Tesco cijfers had achtergehouden en de accountant misleid. PwC werd zelf ook onderwerp van het onderzoek. De FRC kondigde eind 2014 aan te onderzoeken hoe de jaarrekeningen in de periode 2010-2014 zijn vastgesteld en gecontroleerd. Dat onderzoek loopt nog.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.