Nieuws

Tesco start met compensatie beleggers

Tesco is begonnen met de uitvoer van een compensatieregeling voor aandeelhouders die schade hebben geleden door het omvangrijke boekhoudschandaal bij de Britse supermarktketen.

Het compensatieprogramma is onderdeel van een regeling die Tesco trof met de Financial Conduct Authority. In 2014 werd bekend dat Tesco een veel te hoge winstverwachting had afgegeven voor de eerste helft van het lopende boekjaar. Het bedrijf rapporteerde in totaal 317 miljoen euro te veel aan winst. Het leverde Tesco in maart van dit jaar een boete op van 214 miljoen Britse pond.

KPMG is aangesteld om de regeling in goede banen te leiden. Gemiddeld krijgen aandeelhouders 400 Britse pond. Het gaat om 24,5 Britse pence per aandeel, plus een rente van 1,25 procent per jaar als de aandeelhouder een institutionele investeerder is, of 4 procent per jaar als de aandeelhouder een niet-professionele belegger is.

Alleen aandeelhouders die aandelen hebben gekocht in de periode van 29 augustus 2014 tot 19 september 2014 komen in aanmerking voor compensatie, omdat de 'foute' winstverwachting op 29 augustus 2014 werd gepubliceerd en op 22 september werd gecorrigeerd. Er is in totaal een bedrag van ongeveer 85 miljoen gemoeid met de compensatieregeling.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.