Nieuws

Voormalige directeuren Tesco ontkennen fraude

Drie voormalige directeuren van de Britse supermarktketen Tesco zeggen niet schuldig te zijn aan het plegen van fraude.

Het drietal staat terecht voor hun rol in het enorme boekhoudschandaal bij Tesco. Het gaat om de voormalige financiële directeur, de voormalige managing director van Tesco UK, en de voormalige commercial director of food. De drie moeten in september voor de rechter verschijnen.

In 2014 werd bekend dat Tesco een veel te hoge winstverwachting had afgegeven voor de eerste helft van het lopende boekjaar. Het bedrijf rapporteerde in totaal 317 miljoen euro te veel aan winst. Het leverde Tesco in maart van dit jaar een boete op van 214 miljoen Britse pond.

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) onderzocht aanvankelijk ook de rol van PwC, die destijds de accountant was. In juni van dit jaar staakte de FRC echter dat onderzoek, omdat er "geen realistisch vooruitzicht is dat er belastende feiten boven water komen in het onderzoek".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.