Nieuws

PwC: tweederde vrouwen in financiële wereld ervaart glazen plafond

Slechts 35 procent van de vrouwelijke millennials die werken in de financiële wereld zegt door te kunnen stromen naar de top. Bij mannen is dit zeventig procent.

Dat blijkt uit onderzoek van PwC onder achtduizend vrouwelijke millennials (geboren tussen 1980 en 1995), waarvan er zeshonderd bij financiële instellingen werken. Gemeten over alle sectoren denkt 49 procent van de achtduizend vrouwen door te kunnen stromen naar de top van hun organisatie.

Van de vrouwen die bij financiële instellingen werken verdient 72 procent evenveel of meer dan hun partner. 87 procent van deze groep zegt dat beleid om diversiteit te promoten een belangrijke reden is om bij een bedrijf te werken. 61 procent zegt dat dit bij hun bedrijf nog niet goed genoeg is geregeld. 73 procent zegt dat hun organisatie wel over gelijke kansen praat, maar dat het bij praten blijft.

Naast een goed beleid om diversiteit te promoten vinden vrouwen die werken bij financiële instellingen flexibiliteit belangrijk. Meer dan de helft denkt echter dat het schadelijk zou zijn voor hun carrière als ze ook van regelingen op dat gebied gebruik zouden maken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.