Nieuws

SRA: 'Tegenstemmen voegt niets toe maar breekt juist af'

De SRA keert zich tegen de Novak-oproep om maandag tijdens de NBA Algemene Ledenvergadering tegen kandidaat-voorzitter Pieter Jongstra te stemmen.

“Met constructief samenwerken bereiken we veel meer”, schrijft het bestuur van SRA in een verklaring op haar eigen website. Daarmee reageert de koepel van 370 accountantskantoren op de eerdere oproep van de Novak op Accountant.nl en op de herhaling daarvan in Het Financieele Dagblad van vanmorgen.

In het FD-artikel 'Kleinere accountantskantoren zinnen op coup' stelde voorzitter Marco Moling van de Novak, vereniging van accountants werkzaam in het mkb, dat kleinere accountantskantoren het beleid van de beroepsorganisatie hekelen en daarom tegen de beoogde nieuwe voorzitter (voormalig EY-topman) moeten stemmen.

“Door de jaren heen hebben we als vereniging van kantoren werkzaam in het mkb veel kunnen bereiken door constructief met de beroepsorganisatie samen te werken, ook op punten waar we het principieel even niet eens waren en werden. Harde noten werden en worden gekraakt, maar altijd vanuit hetzelfde doel: de kwaliteit en het imago van het beroep bevorderen en zorgen dat accountantskantoren in het mkb goed hun werk kunnen doen”, aldus de SRA.

“SRA-kantoren staan voor kwaliteit, in de eigen organisatie en in het beroep. Deze kwaliteit creëer je als kantoor zelf, maar ook samen met anderen daar waar het gaat om het imago van het beroep”, aldus de SRA. Staan voor kwaliteit in de sector betekent volgens de koepelorganisatie dat vanuit die zienswijze en vanuit eigen kracht je elkaar als organisaties en als personen moet kunnen bereiken zonder schade toe te brengen aan het beroep.

“Tegenstemmen tegen een individu voegt niets toe maar breekt juist af”, aldus de SRA in de verklaring. “Accountants werkzaam in het mkb moeten juist als geen ander weten dat samenwerken met anderen cruciaal is voor een goed eindresultaat. Dat deze weg moeilijker is dan alleen maar aanschoppen tegen het systeem of individuen, is evident maar daardoor juist een uitdaging.”

In de verklaring wordt er op gewezen dat waar het gaat om de 'gewraakte' hervormingsagenda, men in de werkgroep niet-oob druk doende is om de maatregelen voor het mkb-segment te herformuleren zodat ze werkbaar en toepasbaar zijn binnen onze mkb-kantoren. “Dat geldt ook voor het goodwill-model”.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.