Nieuws

Voetbalwaakhond wordt controller bij geplaagd FC Twente

Wouter Ravensbergen RA is controller geworden bij FC Twente. Daarvoor was hij al verbonden aan de licentiecommissie van de KNVB, de voetbalbond die de geplaagde voetbalclub boetes en strafpunten oplegde wegens financieel wanbeleid.

"We zijn erg blij dat we Wouter Ravensbergen hebben kunnen verleiden om bij FC Twente te komen werken", aldus een bericht van voetbalclub FC Twente. Registeraccountant Ravensbergen werkte tot voor kort bij voetbalbond KNVB.

Daar was hij financieel analist en secretaris van de licentiecommissie van de KNVB.

Herhaaldelijk heeft de licentiecommissie van de KNVB FC Twente op de vingers getikt voor ondeugdelijk financieel beleid. Meerdere keren kreeg de voetbalclub boetes en strafpunten. Overigens was Ravensbergen zelf geen lid van deze commissie.

Deze week keurde de licentiecommissie het nieuwste saneringsplan van FC Twente goed. Was dat afgekeurd, dan had de club uit Enschede verbanning uit het betaald voetbal geriskeerd. FC Twente hoopt dat Ravensbergen zijn ervaring vanuit de voetbalbond zal gebruiken om de club verder gezond te maken.

"Zijn kundigheid en ervaring, bij onder meer de UEFA en de KNVB, zal op financieel gebied tot een grote stap voorwaarts leiden en kan helpen om de rem op uitgaven waar nodig eerder aan te trekken", aldus FC Twente.

"De komst van Wouter is ook het resultaat van de goede gesprekken en het teruggekeerde wederzijdse begrip en vertrouwen tussen club, KNVB en licentiecommissie. Maar eerlijk is eerlijk, met het aanstellen van een nieuwe controller is er nog geen nieuw geld."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.