Nieuws

Brief Coziek over knelpunten decentralisatie sociaal domein

De wijzigingen in de wet- en regelgeving hebben grote consequenties voor de zorginstellingen. De NBA Sectorcommisie Coziek heeft daarom deze week een brief gestuurd aan de raden van bestuur van GGZ-instellingen en instellingen in de ouderen-, gehandicapten- en jeugdzorg over de knelpunten van de decentralisaties in de Jeugdzorg en Wmo.

In de afgelopen maanden voltrok zich één van de grootste stelselwijzigingen in de geschiedenis: de decentralisatie van zorgtaken van de landelijke overheid naar de gemeenten. Na het zomerreces 2015 maakte Coziek de balans op. “Als accountants in de zorg zijn we niet gerust over de instellingsfinanciering en bekostiging. Een plan met concrete acties in het derde kwartaal 2015 is cruciaal om de belangrijkste issues in de Wmo/Jeugdwet-verantwoordingen voor te zijn”, aldus de commissie.

In de brief staan duidelijke handreikingen om actief mee aan de slag te gaan. Coziek roept op vooral lokaal verantwoordelijkheid te nemen en niet af te wachten of knelpunten landelijk worden opgelost.

» Download de brief van Coziek
» Lees meer over het aandachtsgebied Care van Coziek

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.