Nieuws

Overnamegolf big four goed zichtbaar in Australië

De big four zijn momenteel bezig aan een reeks overnames in Australië. Analisten zien het als onderdeel van een wereldwijde trend.

Kortgeleden nam Deloitte Australië het marketingbureau MashUp over en Deloitte Global softwarespecialist Sage, en KPMG heeft afgelopen week Banarra overgenomen, een consultancybureau gericht op mensenrechten en sociale impact. Dat was meteen ook de achtste overname van KPMG in Australië in de laatste achttien maanden, evenveel als Deloitte in die tijd, gevolgd door EY met zeven overnames.

PwC was intussen meer op wereldniveau bezig; het nam Booz & Co over, het huidige Strategy&, om de adviespraktijk te versterken. PwC nam vorige week ook Tanium over, een cyber securityspecialist, en ook BDO heeft aangekondigd vooral groei in overnames te zoeken.

De afgelopen jaren lijken de big four vooral groei te zoeken door in andere, parallelle markten te stappen die enigszins aan accountancy raken: IT-bedrijven, advieskantoren, vastgoedontwikkelaars en marketingbedrijven. Dit om klanten toch steeds meer een totaalpakket te kunnen aanbieden, alhoewel dit qua regelgeving problematisch kan zijn in de VS en Europa, wat te merken was bij de effecten van de overname van Strategy& in Nederland.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.