Nieuws

KPMG onderzoekt eigen rol bij FIFA

KPMG International start een interne review van het werk dat de Zwitserse member firm heeft gedaan bij de internationale voetbalbond FIFA.

KPMG Switzerland controleert sinds 1999 de boeken van de FIFA, dat zijn hoofdkantoor heeft in Zurich. De Amerikaanse autoriteiten doen sinds enige tijd onderzoek naar de voetbalorganisatie en verdenken meerdere FIFA-officials van omkoping en corruptie. In geval van onregelmatigheden zou de accountant wettelijk verplicht zijn geweest die te melden.

Het corruptie- en omkoopschandaal bij FIFA riep al eerder internationaal vragen op over de rol van 'huisaccountant' KPMG.

"While the allegations predominantly concern activities which do not directly impact the FIFA financial statements, a review of the audit work performed by KPMG Switzerland is being conducted in consultation with KPMG International", zei KPMG-woordvoerder Andreas Hammer gisteren tegenover persbureau Reuters.

De financiële verantwoordingen van nationale en regionale voetbalassociaties vallen niet onder het onderzoek. Zij kiezen plaatselijk hun eigen controlerend accountant, stelt KPMG. In het jaarverslag van FIFA over 2014, stelt de voetbalorganisatie echter dat het jaarlijks een central audit arrangeert door KPMG van veertig lidorganisaties en één confederatie, "to verify that all financial assistance payments are in compliance".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.