Nieuws

PwC schikt met beleggers feeder funds Madoff

PwC heeft in de Verenigde Staten voor 55 miljoen dollar geschikt met beleggers in 'feeder funds' van het frauduleuze piramidefonds van Bernie Madoff, beheerd door de Fairfield Greenwich Group.

Dat meldt persbureau Reuters. De beleggers leden volgens de processtukken zware verliezen op de ingelegde 7 miljard dollar. Zij verwijten PwC nalatigheid in het controleren van de boeken van de tot de Fairfield Greenwich Group behorende fondsen Fairfield Sentry, Fairfield Sigma, Fairfield Lambda en Greenwich Sentry van 2002 tot en met 2007. De Fairfield Greenwich Group was de grootste Madoff-investeerder.

PwC ontkent schuldig te zijn. De schikking moet nog door de rechter worden goedgekeurd.

In november vorig jaar werd collega-big four-kantoor EY veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan investeerder FutureSelect vanwege nalatigheid bij de de controle van Madoff-feeder funds. In die zaak kan de schadevergoeding uitkomen op maximaal 25 miljoen dollar.

De nu 77-jarige Madoff zit een 150-jarige gevangenisstraf uit vanwege de fraude.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.