Nieuws

Accountantsdag: video's, presentaties, livestream terugkijken

Bekijk video's en de registratie van de livestream, lees het nieuws en download de presentaties van de Accountantsdag 2016.

Livestream

Een sessie bekijken die u niet heeft bezocht of nog even de sfeer proeven van de Accountantsdag 2016 in de RAI in Amsterdam? Bekijk de livestream die gisteren werd uitgezonden.
 

 

Video's

Dagvoorzitter Rens de Jong (BNR/RTLZ) interviewt NBA-voorzitter Pieter Jongstra tijdens de plenaire opening.
 

 

Arent Jan Hesselink, general manager van communicatiebureau Edelman Nederland, gaat in op de resultaten van de Edelman Trust Barometer 2016, een wereldwijd onderzoek naar vertrouwen in instituties.
 

 

Cees van Riel van het Reputation Institute presenteert de resultaten van het tweede onderzoek naar de reputatie van accountants.
 

 

Alex Brenninkmeijer, van 2005 tot 2014 Nationale Ombudsman en sinds 2014 lid van de Europese Rekenkamer, over het vertrouwen en het vinden van een 'maatschappelijk kompas'.
 

 

Sander Klous geeft leiding aan de Big Data Analytics-dienstverlening van KPMG Advisory en is hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society aan de Universiteit van Amsterdam. Hij spreekt over de inzichten die we kunnen halen uit data-analyse en de rol van de accountant daarbij.
 

 

Fons Trompenaars stichtte in 1989 het Centre for International Business Studies, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van internationaal management. Sinds 1998 werkt de organisatie onder de naam Trompenaars Hampden-Turner.
 

 

Nieuws

 

Reputatie accountant: publiek positiever, gebruiker kritisch

Het algemeen publiek geeft de controlerend accountant een iets beter ‘rapportcijfer’ (6,3) dan in 2013 (6,0). Autoriteiten blijven kritisch, maar geven met een ‘zesje-min’ ook een wat hoger cijfer. Gebruikers van informatie zijn wat minder tevreden dan drie jaar geleden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Reputation Institute naar de reputatie van controlerend accountants, gepresenteerd op de Accountantsdag.

» Lees verder en download de presentatie

'Arenagroep' biedt eerste blik op toekomstvisie accountancy

Een historisch perspectief, een schets van een toekomstige maatschappelijke omgeving en drie pijlers voor een accountantsberoep van de toekomst. Maar de kern blijft 'betrouwbaarheid toevoegen aan informatie'.

» Lees verder

Presentaties

De presentaties van de Accountantsdag zijn beschikbaar op Slideshare.

Twitter

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

Reputatie accountant: publiek positiever, gebruiker kritisch

Het algemeen publiek geeft de controlerend accountant een iets beter 'rapportcijfer' (6,3) dan in 2013 (6,0). Autoriteiten blijven kritisch, maar geven met een 'zesje-min' ook een wat hoger cijfer. Gebruikers van informatie zijn wat minder tevreden dan drie jaar geleden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Reputation Institute naar de reputatie van controlerend accountants, gepresenteerd op de Accountantsdag.

x 1

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.