Nieuws

Deloitte legt huurcontracten vast met blockchainapplicatie

Gemeente Rotterdam, Cambridge Innovation Center Rotterdam (CIC) en Deloitte werken samen aan de ontwikkeling van de eerste blockchaintoepassing binnen vastgoed voor het vastleggen van huurcontracten.

Dat meldt Deloitte. Het concept legt huurcontracten van CIC Rotterdam vast op de blockchain waardoor startups in het CIC-netwerk sneller en eenvoudiger huurcontracten kunnen afsluiten. Het vastleggen van juridisch bindende huurcontracten op de blockchain is volgens Deloitte een eerste stap richting het efficiënter en transparanter kunnen beheren van vastgoed.

"Een volgende stap betreft het monitoren van de huurbetalingen. Bij een brede toepassing in de vastgoedsector zijn transacties in kortere tijd en tegen fors lagere transactiekosten te realiseren. Ook kunnen toekomstige investeringsbeslissingen over koop, verkoop en nieuwbouw datagedreven plaatsvinden", aldus Deloitte.

Met dit project wordt invulling gegeven aan het ontwikkelen en doorlopen van pilots als onderdeel van de Roadmap Next Economy, een initiatief van 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag. De Roadmap stimuleert het vroegtijdig experimenteren met potentieel disruptieve technologie, zoals blockchain, om zo de impact ervan beter te kunnen bepalen. Deloitte zegt te verwachten dat de impact van blockchaintechnologie op de economie "zeer groot" zal zijn.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.