Nieuws

Wiebes wil uitstel stemming Wet uitfasering pensioen in eigen beheer

De Eerste Kamer heeft op verzoek van Staatsecretaris Eric Wiebes van Financiën de stemming over het wetsvoorstel Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen uitgesteld.

Wiebes vroeg dinsdagmorgen in een brief om uitstel. De nieuwe wet is al langere tijd omstreden en leidde onlangs nog tot een brandbrief van de SRA, Register Belastingadviseurs en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Na het verzoek van Wiebes tot uitstel besloot de Eerste Kamer dinsdagmiddag om de stemming uit te stellen.

Wiebes: "Vanuit de praktijk bereiken mij signalen over het gebruik van de mogelijkheden om de (toekomstige) indexatie van de opgebouwde pensioenaanspraken op het moment van afkoop of omzetting ten laste van de fiscale winst te brengen. Met het oog op een ordentelijke besluitvorming in uw Kamer is het noodzakelijk inzicht te hebben in de effecten daarvan, in het bijzonder de grootte van de groep die hiervan gebruikmaakt of kan maken. Hiervoor dient nader onderzoek plaats te vinden."

Wiebes zegt een novelle voor te bereiden waarin eventueel flankerende maatregelen worden opgenomen en waarin ook een wijziging van de datum van inwerkingtreding wordt voorgesteld. In die novelle zal dan terugwerkende kracht worden voorzien voor de overige pensioenmaatregelen die in het wetsvoorstel zijn opgenomen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.