Nieuws

EY wil adviesbureau Montesquieu overnemen

EY Nederland kondigt vandaag de intentie tot overname aan van Montesquieu, een adviesbureau op het gebied van financieringsvraagstukken en risicomanagement.

Met deze geplande overname wil EY zijn positie versterken in debt advisory, risk management en treasury in Nederland en België. Bij Montesquieu werken circa dertig medewerkers die allen de overstap naar EY  maken.

Montesquieu is gevestigd in Maastricht en adviseert  bedrijven, instellingen en institutionele beleggers in heel Nederland met financieringsvraagstukken en bij het inzichtelijk maken en beheersen van  rente- en valutarisico's. De oprichter, Angelique Paulissen, was tevens zakenvrouw van het jaar in 2011. Zij zal na overname partner worden bij EY en zal als één van de bestuurders van Montesquieu fungeren.

Medeoprichter Joep Munten neemt na 12,5 jaar afscheid en zal zich volledig focussen op zijn nieuwe onderneming, Hartelt Fund Management. Mede-eigenaar Ralph Poulssen zal betrokken blijven als executive director.

De overname zal plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende instanties. Naar verwachting zal de daadwerkelijke overname dit voorjaar worden geeffectueerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.