Nieuws

PwC in zee met blockchain-specialist Blockstream

PwC gaat een strategisch partnerschap aan met blockchain-specialist Blockstream.

Dat meldt Blockstream op haar website. "Het begrijpen van nieuwe toepassingen van Bitcoin en blockchain-technologie, het aanpassen van de technologie voor allerlei situaties, en er optimaal gebruik van maken is zeer belangrijk voor de financiële veiligheid, efficiëntie en compliance van onze klanten", zegt Haskell S. Garfinkel, partner en co-leader FinTech bij PwC.

PwC is al langer geïnteresseerd in de nieuwe technologie. Het kantoor zegt in 2015 bijna 1.000 blockchain startups te hebben onderzocht en honderden klanten te hebben gesproken om zo een 'solution portfolio' te maken voor de financiële sector. Daaruit kwam het strategische partnerschap met Blockstream, en vorige week kondigde PwC ook samen te gaan werken met blockchain-specialist Eris.

Begin dit jaar werd bekend dat PwC meerdere blockchainspecialisten heeft aangenomen en het gaf een Q&A-document uit, met daarin een vooruitblik op de belangrijkste trends die zichtbaar zijn in de financiële wereld vanwege de opmars van de nieuwe technologie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.