Nieuws

KPMG gaat IBM's Watson inzetten voor data-analyse

KPMG gaat gebruikmaken van de supercomputer Watson van IBM om cognitive computing toe te passen op het analyseren van grote hoeveelheden data.

Dat schrijft IBM in een persbericht. KPMG is daarmee na Deloitte het tweede accountantskantoor dat Watson inzet. "IBM Watson-technologie brengt de analyse en het gebruik van belangrijke financiële en operationele data die centraal staat in de gezondheid van organisaties en kapitaalmarkten naar een hoger plan", aldus Lynne Doughie van KPMG.

Audit, tax en advisorydiensten leunen volgens IBM zwaar op beoordelingen van data. De grote analysecapaciteit van cognitieve technologie in combinatie met de innovatieve mogelijkheden om het systeem te laten leren, zullen volgens het bedrijf zorgen voor grote veranderingen in hoe men nadenkt over het inzetten van talent, tijd, kapitaal en andere middelen.

Als voorbeeld noemt IBM onder meer de analyse van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde financiële data. Accountants kunnen Watson leren hoe dat soort data moet worden geanalyseerd, waarna Watson dit voortaan zelf kan doen. Dit zorgt er volgens IBM voor dat audit teams sneller toegang hebben tot steeds nauwkeurigere metingen waarmee onregelmatigheden sneller kunnen worden opgespoord en opgelost.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.