Nieuws

Marcel Pheijffer doet Imtech-onderzoek

De curatoren van het failliete installateursbedrijf Imtech hebben Marcel Pheijffer ingeschakeld bij het oorzakenonderzoek naar de ondergang van het bedrijf. Daarnaast blijft accountantsorganisatie Grant Thornton hierbij betrokken.

Dat blijkt uit het derde faillissementsverslag dat de curatoren vrijdag 11 maart hebben gepubliceerd. Pheijffer is hoogleraar  forensische  accountancy  bij  Nyenrode Universiteit  en  Rijksuniversiteit  Leiden en tevens  blogger op Accountant.nl.

In hun verslag klagen de curatoren over het moeizame verkrijgen van informatie van (oud)bestuurders, (oud)commissarissen en adviseurs van Imtech. De curatoren hebben “meermaals externe adviseurs en financiers van Imtech om informatie verzocht die niet (snel) uit de eigen administratie van Imtech naar voren kwam”, maar deze informatie “werd niet, niet volledig of pas na veel aandringen aangeleverd”, aldus het verslag.

De curatoren zijn nog steeds in afwachting van onder meer een volledig overzicht van per bank verstrekte (bank)garanties per faillissementsdatum en de (eventuele) overdracht hiervan aan kopers, en ook hebben ze nog diverse andere informatieverzoeken uitstaan.

Het  oorzakenonderzoek  zal  naar verwachting “tenminste geheel 2016” in beslag nemen.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.