Nieuws

Toch zwarte rook bij Vaticaan voor PwC

De externe accountantscontrole van PwC bij het Vaticaan gaat niet door.

Dat meldt het National Catholic Register (NCR) op basis van inzage in een brief die deze week naar alle afdelingen binnen het Vaticaan is verstuurd. De audit door PwC werd in december vorig jaar aangekondigd en zou voor het Vaticaan de eerste controle geweest zijn door een externe accountant.

Volgens bronnen waarmee het NCR heeft gesproken, is het stopzetten van de audit gericht tegen kardinaal George Pell, die momenteel verantwoordelijk is voor de financiële hervorming van het Vaticaan en de audit door PwC in gang heeft gezet.

Pell zou te diep zijn gaan graven naar misstanden in de boekhouding van de kerk, waardoor verschillende elementen binnen het Vaticaan hem nu weg willen hebben, uit vrees dat Pell zijn bevindingen zaken op zouden dreggen die men liever verborgen wil houden. Volgens de bron is men bang dat het onthullen van misstanden ervoor zou kunnen zorgen dat het Vaticaan de soevereine controle over de financiën moet opgeven.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.