Nieuws

VS breidt FIFA-onderzoek uit

De Verenigde Staten breidt het onderzoek naar mogelijke corruptie bij voetbalbond FIFA uit. Ook banken, sponsoren en mediabedrijven.

Dat meldt The Wall Street Journal. Waar het onderzoek zich eerst vooral richtte op personen binnen de FIFA lijkt het zich nu ook steeds meer te richten op de bedrijven die betrokken zijn geweest bij de vermeende corruptie. Tenminste elf multinationals en banken zouden inmiddels interne onderzoeken zijn gestart: KPMG, DirecTV, Nike, Citibank, HSBC, UBS, Credit Suisse, 21st Century Fox, Standard Chartered, JP Morgan Chase en de Julius Baer Group.

Het onderzoek naar de verdachten in het FIFA-onderzoek zou nu de relaties aan het bekijken zijn tussen sportmarketingbedrijven en de bedrijven waaraan zij media- en sponsorrechten verkochten. Ook informatie uit de Panama Papers wordt in het kader van het onderzoek bekeken.

KPMG

KPMG is zelf al eerder een onderzoek begonnen naar de audits die de Zwitserse tak van KPMG bij de FIFA deed. KPMG was vanaf 2009 de controlerend accountant van de FIFA en controleerde ook een aantal van de zogenoemde regional member associations van de FIFA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.