Nieuws

Deloitte gaat samenwerken met blockchainexperts

Deloitte gaat in zee met vijf blockchainbedrijven om onder meer blockchainoplossingen voor de financiële sector te kunnen leveren.

Deloitte gaat nauwer samenwerken, met Bloq, BlockCypher, ConsenSys Enterprise, Loyyal and Stellar. Deloitte zegt tegen Coindesk.com met de vijf blockchainbedrijven te werken aan twintig prototypes van blockchainapplicaties die in verschillende sectoren toepasbaar zijn, waaronder verzekeringen, HR en de financiële industrie.

Voor de financiële toepassingen werkt Deloitte naar eigen zeggen met dertig grote banken aan het maken van blockchaintoepassingen die het financiële verkeer ten goede moeten komen, waarvoor het met blockchainexpert Bloq samenwerkt. PwC werkt ook al samen met Bloq. Ook BlockCypher en ConsenSys werken  mee aan de financiële toepassingen.

"Het wordt steeds duidelijker dat Blockchain een enorme disruptieve kracht is binnen de financiële dienstverlening. Wij willen blockchain binnen het bereik van onze klanten krijgen en samen van de voordelen van de technologie profiteren, met nieuwe winstmodellen en kostenbesparingen (…)", aldus Deloitte in een persbericht.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.