Nieuws

Deloitte start Blockchain Lab

Deloitte richt een Financial Services Blockchain Lab op dat zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van praktische toepassingen van blockchaintechnologie.

In de komende drie jaar zegt Deloitte flink te investeren in het Lab dat gehuisvest is in Dublin. Het Lab zal dienen als de Deloitte EMEA's expertise centrum voor blockchain en zal samenwerken met gespecialiseerde teams van de verschillende Deloitte member firms binnen EMEA.

De komende achttien maanden zal het team uitbreiden tot vijftig medewerkers.  Het team gaat zich focussen op het doorontwikkelen van blockchain proof-of-concepts tot functionerende prototypes om zo oplossingen te creëren die gereed zijn voor integratie met bestaande systemen van cliënten binnen de financiële sector.

Deloitte maakte recent partnerships bekend met vijf blockchain-technologiebedrijven. Jean-Pierre Boelen, managing partner Financial Services Industry bij Deloitte zegt: "Blockchaintechnologie verandert de sector van financiële dienstverleners in positieve zin als het gaat om transparantie, efficiency en het vergroten van vertrouwen. Cliënten willen blockchain gebruiken om betalingen te versnellen en om bijvoorbeeld certificaten, eigendomsrechten en digitale identiteiten over te dragen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.