Nieuws

Baker Tilly Berk zwijgt over onderzoek belastingconstructie

Baker Tilly Berk wil geen inhoudelijke reactie geven op de berichtgeving over justitieel onderzoek naar belastingfraude. Hoewel de voormalige bestuursvoorzitter geen verdachte meer is, gaat het onderzoek naar Baker Tilly Berk nog door.

"Op dit moment is Baker Tilly Berk niet in de gelegenheid nader in te gaan op de kwestie, omdat het Openbaar Ministerie bezig is met de afronding van een onderzoek", aldus de schriftelijke reactie van Baker Tilly Berk. Met deze verklaring reageert de woordvoerder op het besluit van het OM om Van der Veen en een voormalig partner van Baker Tilly Berk niet te vervolgen.

De reactie volgde op een publicatie in de Volkskrant van afgelopen weekend over de omstreden fiscale constructie die Baker Tilly Berk zou hebben opgezet. Volgens de krant zou een fiscale constructie die het kantoor had opgezet, gebruikt zijn voor witwassen.

Sinds 2014 onderzoekt het OM de rol van Baker Tilly Berk hierbij. Baker Tilly Berk maakte hier zelf melding van in september van dat jaar. Vanwege deze zaak trad Van der Veen af in 2014. Zowel Baker Tilly Berk als vijf verdachten zijn nog altijd onderwerp van onderzoek.

Bestuursvoorzitter Romke van der Veen is inmiddels niet langer verdacht. Hij zal na dit sepot echter niet opnieuw de voorzittersrol bekleden, aldus een woordvoerder. "Dat is niet aan de orde. We hebben nu een nieuw bestuur." De ex-voorzitter blijft wel als partner in de controlepraktijk. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.