Nieuws

Accountant die stal uit kas Mercedes-club doorgehaald

Een accountant die penningmeester was bij een Mercedes-club en daar een kwart miljoen euro stal om schulden mee te betalen is door de tuchtrechter doorgehaald.

De fraude kwam in juli van dit jaar naar buiten via berichten in onder meer De Telegraaf en De Gelderlander. De penningmeester is een accountant-administratieconsulent. Als verklaring voor zijn handelen geeft hij dat het hem privé en zakelijk flink tegen zat, door een combinatie van psychische problemen en een opeenstapeling van financiële tegenvallers. Naar eigen zeggen had hij daardoor "geen andere keuze dan een greep in de kas te doen".

Hij beweerde een betalingsregeling te hebben getroffen met de club en zo een deel van het geld weer terug te betalen. De club claimde echter dat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen en ging over tot beslagleggingen. De NBA diende een klacht in en vroeg de Accountantskamer de inschrijving van de accountant door te halen.

Die klacht is nu gegrond verklaard, met als maatregel een doorhaling met een niet-herinschrijvingstermijn van minstens tien jaar. De Accountantskamer verklaarde de uitspraak 'uitvoerbaar bij voorraad'. De inschrijving wordt dus zonder meer doorgehaald, ook al gaat de accountant in hoger beroep.

» Samenvatting uitspraak Accountantskamer

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.