Nieuws

Big four overwegen opzet blockchain consortium

Blockchain experts van de big four-accountantsorganisaties hebben eind vorige week met de Amerikaanse beroepsorganisatie AICPA overleg gevoerd over de opzet van een gezamenlijk blockchain consortium.

De bijeenkomst werd op 11 augustus 2016 gehouden op het hoofdkantoor van Microsoft in New York, zo meldt de website Coindesk.com. Kern van de ontmoeting was om te bezien hoe het accountantsberoep kan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe blockchain-standaarden.

Volgens de nieuwssite, die zich speciaal richt op bitcoin- en blockchain gerelateerd nieuws, onderkennen de deelnemers de disruptieve werking van blockchain technology binnen bestaande dienstverlening in de financiële sector. Tijdens de bijeenkomst is gekeken naar mogelijke toepassingen binnen de accountancy en zijn verkennende gesprekken gevoerd over de opzet van een gezamenlijk blockchain-consortium.

Naast deelnemers vanuit de big four en de AICPA waren ook vertegenwoordigers van verschillende fintech startups, van  XBRL US, Grant Thornton en gastheer Microsoft aanwezig bij het overleg.

Bron: Coindesk.com

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.