Nieuws

Sleutelrol voor hoofdkantoor Deloitte in Pokemon Go

Het hoofdkantoor van Deloitte in Rotterdam fungeert als pokestop in het populaire spel Pokemon Go. Ook bij KPMG gaat de rage niet ongemerkt voorbij.

Dat zegt Karen van Schie, woordvoerster van Deloitte. "Ons Rotterdamse kantoorpand de Maastoren is een pokestop", zegt zij. "Ik weet dit omdat ik het spel zelf ook speel."

Een pokestop is een servicepunt in het populaire spel Pokemon Go. Spelers die zoeken naar pokemons (virtuele figuren), kunnen er gratis onderdelen vinden voor het vangen of onderhouden van hun pokemons. In Nederland zijn er twee miljoen spelers, die herhaaldelijk bij organisaties naar binnen gaan tijdens het spelen. Zo kreeg de dierentuin van Amersfoort massaal bezoek van pokemon-jagers. Ook het Amsterdamse ziekenhuis AMC betrapte al spelers.

De sleutelrol van het hoofdkantoor heeft nog niet geleid tot een drukte van belang bij Deloitte, geeft Van Schie aan. "Er zijn geen accountants die hier de hele dag met Pokemon Go bezig zijn", lacht ze.

Bij PwC en EY is van Pokemon Go niets te merken, zo melden de respectievelijke woordvoerders. Wel bij KPMG, want die grijpt de rage aan om aandacht te vragen voor de mobiele uitwisseling van informatie. "Pokemon Go is een hele goede casus over kansen en risico's van mobiele uitwisseling van informatie", zegt risk analist Rick van Galen van KPMG.

"Het mobiel uitwisselen van informatie wordt nu nog beschouwd als onschuldig, omdat smartphones en tablets nog weinig worden ingezet in vitale bedrijfsprocessen. Maar er wordt steeds meer informatie uitgewisseld, ook bij processen die door de accountant gecontroleerd worden. Cyberveiligheid hoort dan een integraal onderdeel te worden van deze processen. Je moet als accountant kunnen vertrouwen op de integriteit van de informatie die je controleert."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.