Nieuws

Accountants kussen het beste

Accountants saai, stoffig en weinig romantisch? Dat valt nogal mee, volgens berichtgeving in de Britse pers: accountants kussen het beste. En ambtenaren bakken er niks van.

Na twee jaar coronapandemie werden we wat afstandelijker, maar gelukkig mogen we elkaar inmiddels weer diep in de ogen kijken en is daten ook weer mogelijk. Datingsite Plenty of Fish deed onderzoek onder zo'n tweeduizend Britten om uit te vinden welke beroepsgroepen het beste kunnen kussen. Opmerkelijke uitkomst: accountants kussen het beste, gevolgd door artsen en verpleegsters.

Uit berichtgeving in de Mail Online (niet echt de Financial Times qua diepgang, maar toch) blijkt dat accountants met 23 procent de duidelijke lijstaanvoerder zijn bij het zoenen. Ambtenaren, bankiers en advocaten worden duidelijk minder gewaardeerd om hun kusvaardigheid; zij scoren het laagste. Of dat allemaal wellicht te maken heeft met het vertrouwen in bepaalde beroepen, vermeldt de site niet.

Beste kus

De Mail Online verhaalt over de 37-jarige Claire Hunter (what's in a name) uit Norwich. Zij ontmoette tijdens haar jacht op een partner accountant Chris in een nachtclub en stelt dat de eerste kus die zij van hem kreeg "de beste kus van haar leven was". Sindsdien kunnen ze niet ophouden met de wederzijdse lipservices.

Opmerkelijk: zo'n 55 procent van de respondenten erkent dat hun huidige partner niet per se de beste kusser is die ze ooit tegenkwamen. Mocht uw eigen accountant thuis toch een beetje tegenvallen qua 'huig hockyen', dan bent u dus niet de enige. Ach, uw wederhelft heeft dan vast weer heel andere kwaliteiten. Het huishoudboekje op orde houden, of zo.

Dit is de top vijf van beste kussers:

  1. Accountants (23 procent)
  2. Artsen/verpleegkundigen (19 procent)
  3. Ingenieurs (14 procent)
  4. Leerkrachten (11 procent)
  5. Horecapersoneel (10 procent)

Deze vijf beroepen scoorden kustechnisch het laagste:

  1. Ambtenaren (2 procent)
  2. Bankiers (3 procent)
  3. Advocaten (5 procent)
  4. Makelaars (6 procent)
  5. IT-medewerkers (7 procent).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.