Nieuws

'Accountant' brengt Deep Purple diep in het rood

Rockgroep Deep Purple sleept hun voormalige 'accountant' voor de rechtbank omdat hij stelselmatig geld zou hebben gestolen.

Dat meldden verschillende Britse media eind vorige week. De accountant, die al twintig jaar lang de financiën beheert van de band, zou in totaal ongeveer 4 miljoen Britse pond hebben afgeroomd van twee bedrijven – HEC Enterprises and Deep Purple (Overseas) Ltd – die de rechten beheren van een aantal van de grootste hits van de band. De zaak kwam aan het rollen toen oud-lid Ritchie Blackmore zei dat hij nog altijd wachtte op 700.000 Britse pond aan achterstallige royalties.

De rechter heeft direct de rekeningen van de accountant en zijn vrouw bevroren. De accountant heeft inmiddels toegegeven dat hij ruim 2 miljoen pond had "geleend" van de bedrijven. Tot dusverre is er 477.000 pond teruggevonden door de twee bedrijven.

Overigens gaat het hier waarschijnlijk niet om een 'chartered accountant'; Economia, de nieuwswebsite van de Britse beroepsorganisatie ICAEW, bracht het nieuws ook en heeft het over slechts een 'accountant', wat in het Engels ook 'boekhouder' kan betekenen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.