Nieuws

'Accountants zeer populair als partner'

De personal trainer, de autoverkoper, de klusjesman; ze leggen het allemaal af tegen de accountant als een van de meest begeerde relatiepartners.

Dat blijkt uit een onderzoek van cloud software provider Xero. Het onderzoek is inmiddels al een paar maanden oud, maar vanwege Valentijnsdag toch interessant om weer eens op te rakelen. Xero ondervroeg 3.500 mensen naar welke beroepen zij het 'aantrekkelijkst' vinden wanneer zij op zoek zijn naar een relatie. Alleen artsen, noodhulpverleners en artiesten versloegen de accountant.

De respondenten waren het ook niet eens met bepaalde stereotypes over accountants. Zo vindt 83 procent het label 'nerdy' niet van toepassing op accountants, en 77 procent vindt accountants niet introvert. Mocht u naar aanleiding van deze resultaten graag een diepgaand broekenonderzoek bij uw crush beginnen, dan is het misschien handig om te weten dat vooral uw analytische skills, intelligentie en sterke businessinstinct als aantrekkelijk worden ervaren.

Kortom, de weg naar het partnerschap is soms dichterbij dan u denkt. Voordat u samen gaat stellen moet u aan sommigen echter wel uitleggen wat u nou precies doet: 6 procent heeft geen idee wat het beroep accountant inhoudt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.