Nieuws

Tweehonderdste 'buitenlandse' accountant legt beroepseed af

Inmiddels hebben tweehonderd accountants werkzaam in het buitenland de nieuwe beroepseed afgelegd. Dat meldt de NBA.

Circa zeshonderd bij de NBA ingeschreven accountants wonen of werken buiten Nederland. De NBA biedt deze leden de mogelijkheid om de beroepseed via een beeldtelefoon (met FaceTime of Skype) af te leggen. Inmiddels heeft een derde van deze 'buitenlandse' accountants dat gedaan.

Een belteam van de NBA heeft vanaf eind juli 2016 op die manier de eed afgenomen bij leden in België, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in landen als Dubai, Indonesië, Singapore, Bahrein, Filipijnen en Brazilië.

Skyline

Accountants die via de beeldtelefoon de accountantseed afleggen zijn blij dat de NBA deze mogelijkheid aanbiedt, aldus de beroepsorganisatie. Het belteam van de NBA krijgt door de inzet van de beeldtelefoon vaak boeiende inkijkjes in de locaties waar leden verblijven. "Nadat de eed was afgenomen bij een accountant in Dubai werd de camera gedraaid en kwam de prachtige skyline in beeld. De Burj Khalifa, Princess Tower, 23 Marina, Elite Residence en Almas Tower, alle hoge gebouwen werden getoond", aldus de NBA.

Soms stuit het belteam op praktische problemen bij het maken van de verbinding: "Nadat we meerdere keren hadden geprobeerd verbinding te maken via FaceTime bleek dat de dochter van de betrokken accountant druk aan het spelen was op de iPad. Om het volgende level te kunnen halen had zij continu ons gesprek weggedrukt."

In India werd het afnemen van de beroepseed zo bijzonder geacht dat de betrokken accountant ten overstaan van zo'n vijftig collega’s de eed uitsprak in het Engels. Na de woorden So help me God reageerden de toehoorders met groot applaus.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.