Nieuws

Verre reis voor een accountantsdiploma

Na jaren van noeste studie is de diploma-uitreiking en het afleggen van de beroepseed een mijlpaal in de loopbaan van jonge accountants. Daarvoor kom je desnoods vanuit Curaçao over naar Nederland.

Dat vond Roxanna Sewdajal, werkzaam bij Deloitte Dutch Carribean, in ieder geval wel. Op 12 april jl. bezocht zij de NBA in Hoofddorp om de beroepseed af te leggen en haar diploma als accountant in ontvangst te nemen.

Roxanne Sewdajal en Hans Verkruijsse

Roxanna was in goed gezelschap, want speciaal voor haar was emeritus-hoogleraar Hans Verkruijsse ook naar de diploma-uitreiking gekomen. Verkruijsse is nog altijd een enthousiast begeleider van jonge accountants op CuraƧao, waar hij jarenlang programmadirecteur van de accountantsopleiding was. Dus was hij graag getuige van het moment waarop Roxanna haar diploma in ontvangst nam en de beroepseed aflegde.

Bij de borrel na afloop memoreerde Verkruijsse, als IT-auditor jarenlang voorvechter van de vernieuwing van het beroep, dat het beroep al decennia met dezelfde thema's worstelt. Het toenmalige NIVRA organiseerde al in 1988 congressen over kunstmatige intelligentie, aldus de oud-hoogleraar Bestuurlijke Informatievoorziening aan Tilburg University.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.