Nieuws

PwC lanceert netwerk voor mensen met beperking

PwC gaat medewerkers met een beperking ondersteunen via een nieuw intern netwerk. Dit disAbility-netwerk voor mensen met een 'arbeidsuitdaging' is gelanceerd tijdens de start van de PwC Global Diversity Week 2016.

Volgens PwC-bestuurslid Jolanda Lamse probeert de organisatie verschillen in bijvoorbeeld beoordelingen, promoties en uitstroom gelijk te trekken. Ook heeft PwC diverse netwerken opgezet, zoals PwC Women NL, lhbt-netwerk GLEE en Connected Cultures. "We hebben als een van de eersten het papaverlof ingevoerd. We kennen stilteruimtes en bieden halal-eten aan op de grote kantoren."

disAbility

PwC wil met disAbility laten zien dat een beperking geen reden is om iemand met de juiste kwaliteiten niet aan te nemen. "Een van onze doelen is om mensen met een beperking direct goed op gang te helpen", zegt Kevin Bernadina, voorzitter van het nieuwe netwerk. Hij is zelf zeer slechtziend en werd met praktische problemen geconfronteerd bij zijn start binnen PwC. "Zo was het lastig om op mijn laptop spraaksoftware te installeren die goed werkte. Als er morgen iemand wordt aangenomen met een beperking kunnen we vanuit het netwerk meteen ondersteunen."

Divers

Het aantal vrouwelijke partners binnen PwC is in tien jaar gestegen van vier naar elf procent. Het aantal vrouwelijke directors steeg van twaalf naar twintig procent. Het aandeel niet-westerse allochtonen neemt toe op junior niveaus, maar groeit nog te langzaam op de meer senior niveaus, aldus Jolanda Lamse. "We zijn dus nog niet de diverse en inclusieve organisatie die we willen zijn. Maar we leren iedere dag hoe het beter kan."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.