Nieuws

Deloitte publiceert Engelstalig handboek jaarrekeningenrecht

Deloitte heeft een nieuwe editie van het Engelstalig handboek jaarrekeningrecht gepubliceerd.

De publicatie 'The Annual Accounts in the Netherlands 2017' is een gratis verkrijgbaar actueel Engelstalig handboek over het Nederlandse jaarrekeningenrecht.

De publicatie gaat over Boek 2 van het Nederlands Burgerlijk Wetboek met betrekking tot de jaarrekeningen in Nederland. Het handboek biedt een overzicht van de Nederlandse regelgeving voor geïnteresseerden en belanghebbenden (financial officers, consultants, accountants, juristen, enz.). Het handboek is uitsluitend te gebruiken voor boekjaren aanvangend op of na 1 januari 2017.

Volgens Deloitte zijn internationale ondernemingen niet altijd bekend met de wetgeving op het gebied van de jaarrekening. "Vooral de toepassing van Titel 9 op de jaarrekening roept in de praktijk veelvuldig vragen op", aldus Deloitte. Het handboek concentreert zich vooral op de jaarrekeningen van bv’s en nv’s in Nederland.

Relevant advies wordt tot een bepaalde hoogte ook gegeven voor beursgenoteerde bedrijven (bijv. beursgenoteerde NV’s) en bepaalde bijzondere bedrijfstakken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.