Nieuws

IFAC publiceert update over integrated reporting

De internationale koepelorganisatie voor accountants IFAC heeft een update gepubliceerd van haar visie op integrated reporting.

In de zogenaamde policy position paper, getiteld ‘Enhancing organisational reporting: integrated reporting key’, stelt IFAC dat integrated reporting de weg is naar meer samenhang in corporate reporting. “Het antwoord op de behoefte aan één verslag dat een completer beeld geeft van het vermogen van organisaties om waarde te creëren.” Integrated reporting is een ‘paraplu’ voor een brede reeks rapporten en communicatie vanuit organisaties, die bijdraagt aan betere onderlinge verbinding, aldus IFAC. Daarbij pleit de koepelorganisatie nadrukkelijk voor het implementeren van het framework van de International Integrated Reporting Council (IIRC).

Het beleidsdocument van IFAC gaat uit van een wijze van rapporteren die stakeholders in hun besluitvorming meer houvast biedt dan traditionele financiële verslaggeving. De updateversie van het document bevat als nieuw hoofdstuk ‘A Coherent Corporate Reporting System with Integrated Reporting’, waarin integrated reporting meer in detail wordt beschreven.

De negen pagina’s tellende publicatie belicht ook de belangrijke rol van het accountantsberoep in de ontwikkeling en implementatie van betere verslaggeving door organisaties.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.