Nieuws

VRC wil registercontroller meer gezicht geven

De Vereniging van Registercontrollers (VRC) besloot vorig jaar de samenwerking met de NBA te verbreken. Eind augustus verliet de vereniging ook het kantoor van de NBA. Inmiddels is de gehele uitstraling vernieuwd, van een nieuw pand in een nieuwe omgeving tot een nieuwe website. Doel: de registercontroller een duidelijker gezicht geven als financieel specialist.

Het jongste wapenfeit van de VRC is de beoogde samenwerking met het Institute of Chartered Accountants of India. Het bericht staat op de nieuwe website van de registercontrollers. Het is een van de zichtbare veranderingen die de vereniging heeft ondergaan, sinds zij een maand geleden verhuisde uit het pand van de NBA. Vanaf 1 september is de VRC gevestigd in Amsterdam Zuidoost, op de Burgemeester Stramanweg. 

"We zijn nu gehuisvest in een kantoor waar startups zitten", zegt voorzitter Henri van Horn van de VRC. "Een inspirerende omgeving van bedrijven waar ook leden van onze vereniging werken. Onlangs zijn we uitgenodigd door een bedrijf onder ons, een marketingbureau dat een lezing gaf over het gebruik van nieuwe media. Een heel andere ervaring dan we gewend waren."

Clubhuis

Over de ervaring die de VRC voor de verhuizing was gewend, wil Van Horn verder niets kwijt. "Dat is kijken naar het verleden en wij kijken naar de toekomst. Wij willen dat de registercontroller wordt gezien als de specialist in financieel management." Onderdeel van die toekomst is ook het Instituut van Internal Auditors, eveneens nieuwe buren van de VRC. "Het contact met die organisatie is altijd heel goed geweest en we pikken graag nieuwe ideeën van hen op", zegt Van Horn. 

De vereniging wil graag directer contact met de leden, zo maakt de voorzitter duidelijk. "Het kantoor moet een soort clubhuis voor de leden worden, waar ze vrij kunnen binnenlopen, al is het maar voor een kop koffie. We willen hier meetings organiseren waar onze leden iets aan hebben. Vier nieuwe medewerkers hebben we aangetrokken om deze ambitie te realiseren. Daarbij hoort een hele nieuwe omgeving." 

Een van de nieuwe krachten bij de VRC is Debby van Son als hoofd Communicatie. Zij werkte eerder onder andere bij Transport en Logistiek Nederland. "Registercontrollers verdienen deze ambitie", zegt zij. "De verhuizing is daartoe een middel, geen doel op zich. We willen dat onze leden centraal staan. Daarom versturen wij straks onze eerste nieuwsbrief en werken wij nu aan ons ledenblad, waarvan het eerste nummer komend voorjaar van de persen zal rollen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.