Nieuws

VRC zegt samenwerking met NBA formeel op

De Vereniging van Registercontrollers (VRC) heeft de samenwerking met de NBA per 16 september 2016 beëindigd. In een brief aan de directie van de NBA zegt het VRC-bestuur de 'overeenkomst van opdracht' formeel op.

De ledenvergadering van de VRC besloot op 26 mei 2016 dat de VRC strategisch een eigen koers wil volgen, los van de NBA. Ook werd gekozen voor het beëindigen van de samenwerking met de NBA. Hiervoor geldt een minimale opzegtermijn van zes maanden.

VRC-voorzitter Henri van Horn schrijft in de brief aan de NBA dat een en ander als consequentie heeft dat de VRC operationeel met een eigen bureau verder zal gaan. De VRC geeft tegelijk aan dat de organisatorische loskoppeling andere vormen van samenwerking niet in de weg hoeft te staan.

De NBA zegt in een reactie de stap van de VRC te betreuren. In verdere gesprekken wil de NBA de reikwijdte en operationele uitwerking van de brief bespreken. Uitgangspunt voor de NBA is dat bestaande NBA-VRC activiteiten blijven doorgaan zoals voorheen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.