Nieuws

Mazars lijft Ten Kate Huizinga in

Met ingang van volgend jaar neemt Mazars accountants- en belastingadvieskantoor Ten Kate Huizinga over. Dat laatste merk verdwijnt van de markt. Partners en medewerkers gaan over naar Mazars.

Met de overname krijgt Mazars er ruim 170 medewerkers bij, verdeeld over vier vestigingen in Friesland, Gelderland en Overijssel. Dat brengt het personeelsbestand van Mazars op ruim negenhonderd. De omzet stijgt van 84 naar 100 miljoen, aldus Ton Tuinier, voorzitter raad van bestuur van Mazars. “Daarmee versterken we onze positie als mid-tier kantoor.” Mazars telt momenteel tien vestigingen.

Bij Ten Kate Huizinga zijn ze blij met de overname, die nodig was om een rol als regionale speler “met internationale allure” waar te maken. “We kunnen ons nu verder professionaliseren”, stelt partner Paul ter Riet van Ten Kate Huizinga. “Vooral door de gewenste schaalgrootte die door de aansluiting met Mazars wordt gerealiseerd en door de aansluiting op de ICT-toepassingen van Mazars, zoals het auditplatform. Het verder ontwikkelen van technologische toepassingen kunnen wij niet meer zelfstandig opbrengen. Daarnaast verloren wij in het verleden soms offertes omdat we geen eigen internationaal netwerk hadden, ook al hadden we inhoudelijk de beste aanbieding.”

Koffie

Mazars oriënteerde zich al wat langer op een overname. “Koffie drinken met andere partijen doe je voortdurend”, aldus Tuinier. “Je kijkt of er aansluiting is op het gebied van je eigen dienstverlening en op de wederzijdse organisatiecultuur. Dit voelde goed vanaf het begin. Er was wederzijds vertrouwen, zowel in de mensen als in de organisatie.”

Bijna twee jaar duurde de aanloop naar de fusie. Voorlopig laat Mazars het hier bij. “Het samenvoegen van beide organisaties vraagt de nodige energie. In 2018 doen wij geen nieuwe overnames, want de eenwording van beide organisaties vraagt onze volle aandacht.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.