Nieuws

VEB stelt leiding Steinhoff aansprakelijk

Beleggersvereniging VEB heeft de leiding van woongigant Steinhoff aansprakelijk gesteld voor de geleden schade voor aandeelhouders na de recente koersval van het aandeel. Ook de Europese vereniging EIA houdt vijftien bestuurders en commissarissen verantwoordelijk.

Steinhoff verloor deze week bijna 80 procent van zijn beurswaarde. Aandeelhouders leden hierdoor volgens de VEB twaalf miljard euro schade. Dat gebeurde in reactie op het aangekondigde vertrek van topman Markus Jooste en het bericht dat er onregelmatigheden zijn gevonden in de cijfers. Accountantsorganisatie PwC gaat naar dat laatste onderzoek doen.

De VEB en EIA zetten onder meer grote vraagtekens bij de informatievoorziening van Steinhoff aan beleggers. Zo werden eerdere geruchten lange tijd ontkend.

Steinhoff is een van de grootste woonretailbedrijven van Europa. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse onderneming bezit tientallen ketens, vooral op het gebied van meubels, bedden en matrassen. Het bedrijf is onder andere genoteerd aan de beurs van Frankfurt.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.