Nieuws

PwC struikelt bij Oscar-uitreiking

PwC, dat waakte over de uitkomsten van de Oscar-uitreiking, heeft zijn excuses aangeboden voor de aankondiging van de verkeerde winnaar van de Beste Film-categorie gisteren in Hollywood.

PwC speelde tijdens en voorafgaand aan de ceremonie een belangrijke rol. PwC-partners Brian Cullinan en Martha Ruiz kennen als enigen vooraf de inhoud van de enveloppen, die door de Academy in verzegelde toestand aan hen worden verstrekt, om pas tijdens de Oscaruitreiking te worden geopend. Bij het afgeven van de enveloppen is iets misgegaan, waardoor Warren Beatty aankondigde dat La La Land gewonnen had, terwijl dit Moonlight moest zijn. De fout lijkt te zijn veroorzaakt doordat er twee enveloppen voor 'beste actrice' in omloop waren; Emma Stone had eerder op de avond al de Oscar voor beste actrice gekregen, voor haar rol in La La Land.

PwC: "We willen ons diep verontschuldigen aan Moonlight, La La Land, Warren Beatty, Faye Dunaway en de Oscar-kijkers voor de fout die is gemaakt tijdens de aankondiging voor de categorie Beste Film. De presentatoren hadden per ongeluk de verkeerde enveloppen gekregen, en toen dit werd ontdekt is de fout meteen gecorrigeerd. We onderzoeken momenteel hoe dit heeft kunnen gebeuren, en betreuren ten zeerste dat het is gebeurd. We stellen het op prijs hoe goed de genomineerden, de Academy en Jimmy Kimmel met de situatie omgingen."

Update 28 februari: Twitterende accountant lette niet goed op

Verschillende media melden dat Cullinan degene is die de verkeerde envelop meegaf, en dat dit kwam omdat hij "als een gek aan het twitteren was". Cullinan heeft inmiddels al zijn tweets verwijderd, maar de NOS heeft nog een screenshot van de tweet die hij verstuurde vlak voordat hij de envelop met de winnaar moest meegeven. PwC heeft ook in een tweede statement gezegd dat Cullinan ook niet snel genoeg reageerde toen duidelijk was dat er een fout was gemaakt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.