Nieuws

SRA start samenwerking met hogescholen

De SRA gaat samenwerken met de hogescholen Windesheim te Zwolle, Avans+ te Breda en Amsterdam, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor een betere aansluiting tussen theorie en de praktijkopleiding tot mkb-accountant.

Dat meldt de SRA, koepelorganisatie voor mkb-accountantskantoren. De SRA gaat leden een "one-stop-shop aanbieden", waarbij één partij het aanspreekpunt voor de gehele praktijkopleiding wordt. Volgens de SRA betekent dit "ontzorging voor zowel het accountantskantoor als de trainee".

Wat tot nu toe door de SRA-accountantspraktijk en de trainee zelf geregeld moest worden inzake de praktijkopleiding, nemen nu de betrokken partijen met een one-stop-shop grotendeels op zich. De hogescholen faciliteren deze loketfunctie waarbij de begeleiding, de nulmeting en de uiteindelijke beoordeling door een externe beoordelaar via SRA wordt verzorgd. 

De hogescholen bieden de mogelijkheid om, in samenwerking met SRA, de overige contact-onderdelen van de praktijkopleiding, intervisie, het persoonlijk trainingsprogramma,  begeleidingsdagen assurance-opdrachten (optioneel) en het uiteindelijke referaat, zoveel mogelijk op hun eigen locatie te volgen.

"De trainees zijn bekend met de hogeschool in hun regio en worden in hun eigen leeromgeving geïnformeerd over de mogelijkheden om deel te nemen aan de voor de praktijkopleiding  verplichte contactmomenten waarbij wordt gestreefd deze waar mogelijk in onderlinge samenhang te roosteren op één dag. Door deze efficiencyslag kan het kantoor zich volledig richten op de inhoudelijke werkbegeleiding en het functioneren van de trainee binnen de organisatie. De trainee kan zich focussen op zijn studie en werkzaamheden", aldus de SRA.

Volgens de SRA was er ook de wens bij alle partijen om ook in de theoretische opleiding de dagelijkse praktijk meer te integreren. Daarom voorziet SRA de hogescholen met een bachelor AC van lesmateriaal uit de praktijk, voor onder meer  een module 'Risicogericht samenstellen'.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.