Nieuws

Big four VK in top 50 beste werkgevers voor vrouwen

De vier grote accountantskantoren staan dit jaar wederom in de lijst met de vijftig beste werkgevers voor vrouwen in het Verenigd Koninkrijk.

De top 50 is samengesteld door de krant The Times in samenwerking met Business in the Community in het kader van de Responsible Business Week van de liefdadigheidsinstelling. De lijst, die geen ranking kent, is samengesteld op basis van informatie die bedrijven aanleveren over hoe zij werken aan gelijkheid voor mannen en vrouwen binnen de organisatie.

De bedrijven in de lijst "have made significant progress to understand and address the barriers to equality that women face at work and put fundamental workplace culture change at the core of their activity, recognising the benefits this brings to women and men at all levels and to the organisation as a whole", aldus Kathryn Nawrockyi van Business in the Community. "I hope other employers will follow their example."

Emma Codd, managing partner for talent bij Deloitte, zegt tegenover Economia, de nieuwssite van de Britse beroepsorganisatie ICAEW, dat ze trots is dat het kantoor in de lijst staat. Het percentage vrouwelijke partners steeg bij Deloitte van 14 procent in 2014 tot 18 procent vorig jaar. Doel is dat in 2020 25 procent van de partners vrouw is.

Deloitte rapporteerde vorig jaar, volgens Codd als een van de eerste grote kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de gender pay gap bij het kantoor. Deloitte wil daarmee niet alleen laten zien dat de organisatie zich bewust is van de beloningskloof tussen mannen en vrouwen, maar ook de maatregelen die het neemt om die kloof te dichten.

Managing partner for talent Maggie Stilwell van EY wijst op de prestatieverbetering die het kantoor ziet bij divers samengestelde teams. "Publicly we set targets for our UK business, which aims to have at least 30% female and 10% BME (black minority ethnic, red.) representation in our new partner intake, measured over a rolling three year period. Progress against these targets is reported annually."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.