Nieuws

Deloitte: 'Fundament voor blockchain in vastgoed gelegd'

Deloitte heeft in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Cambridge Innovation Center (CIC) als eerste een systeem ontwikkeld waarmee op basis van blockchaintechnologie huurcontracten snel en veilig kunnen worden verwerkt.

Het opstellen, vastleggen en beheren van huur- en koopcontracten voor woningen en bedrijfsruimten is al decennia een arbeidsintensieve, kostbare klus. Met het nieuwe systeem kan dit sneller, betrouwbaarder en efficiënter. De blockchaintechnologie zorgt voor snelle en veilige vastlegging en uitwisseling van data in een gedeelde database. De betrokken partijen (taxateur, makelaar, koper, verkoper, bank en kadaster bijvoorbeeld) kunnen zo allemaal tegelijk over dezelfde courante informatie beschikken tegen lagere kosten, aldus Deloitte.

"Wij geloven, samen met vastgoedbeslissers, dat de blockchain voor een digitale revolutie in de vastgoedsector gaat zorgen. Blockchain in de vastgoedsector vergroot het vertrouwen tussen de verschillende partijen doordat data transparant wordt opgeslagen en de kans op fouten in informatie kleiner wordt", aldus Jurriën Veldhuizen, managing partner real estate bij Deloitte.

"De applicatie die wij ontwikkeld hebben, legt de basis voor de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en toepassingen door de vastgoedsector, maar ook daarbuiten. Voor consumenten betekent het dat de transactiekosten voor huren en vooral wonen een stuk lager kunnen uitpakken dan nu. Hier willen wij in partnerships verder aan bouwen."

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.